preskoči na sadržaj
NASTAVA OD 18.1.2021.
Poštovani roditelji i učenici,
 
prema odluci osnivača Škole - Splitsko-dalmatinske županije, nastava će se od ponedjeljka, 18.1.2021., a tijekom iduća dva tjedna održavati:
- za razredne odjele od 1. do 4. i posebni razredni odjel  u školskoj zgradi
- za razredne odjele od 5. do 8. online.
 
Početak nastave za svaki razredni odjel ostaje po istoj satnici kako je to bilo i do sada (OVDJE) osim za prvaše koji će na nastavu dolaziti u 8:00 sati.
Promjene rasporeda sati učenicima od 5. do 8. razreda bit će objavljene u razrednim učionicama na Yammeru. Promjene rasporeda učenicima 1. i 3. razreda  razrednice će dostaviti roditeljima. Za učenike  2. i 4. razreda nema promjena u rasporedu ni satnici.
 
Izvannastavne aktivnosti će se u razredima od 1. do 4. odvijati u školskoj zgradi, a izvannastavne aktivnosti i dopunska nastava u razredima od 5. do 8. će se odvijati na Yammeru -u iduća dva tjedna tj. do 29.1.2021.
                                                         S poštovanjem, Melita Mardešić
 
 
 
 
14.1.2021.
MJERE ZAŠTITE-COVID-19

Poštovani roditelji i učenici,

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA U ŠKOLU TREBAJU ULAZITI SA ZAŠTITNIM MASKAMA. Molimo roditelje da djeci napominju da u Školu trebaju dolaziti sa zaštitnim maskama. Maske su sada sastavni dio "pribora" s kojim dolaze u Školu i Škola nije u mogućnosti svakog dana djeci dijeliti maske.

Za svaki izostanak  djeteta nužno je nazvati obiteljskog liječnika/školskog liječnika  i razrednicu/razrednika/Školu  te poslati  po  djetetu ili direktno razrednici/razredniku ispričnicu (u bilo kojoj formi) - još uvijek su na snazi preventivne mjere zaštite od zaraze.

Za sve nedoumice vezano za zdravlje djeteta i Vaše zdravlje, a vezano uz epidemiju Covid-19, molimo Vas da svakako kontaktirate obiteljskog/školskog liječnika. Preporuka je Škole da dijete ne šaljete u Školu ukoliko dijete ili netko u zajedničkom kućanstvu ima temperaturu ili probavne smetnje (proljev, povraćanje) ili mu je određena samoizolacija. O tome trebate obavijestiti obiteljskog liječnika/školskog liječnika  i Školu. 
 
Za sve nejasnoće vezano uz zdravstveno stanje djeteta preporučamo da nazovete nadležnu školsku liječnicu: Ina Utrobičić, dr.med., spec.šk.med, na broj: 021/315-684
 
Ove su mjere isključivo preventivne i nisu razlog ni za strah ni za paniku. Trebamo se svi čuvati!
 

                                                                                    Čuvajte se!

Upute za petaše i četvrtaše koji rade na androidima/tabletima:

Vaše su učionice već kreirane na Yammeru. Dovoljno je da na novim tabletima kliknete na ikonu Yammera i prijavite se sa svojim AAI@edu.hr  podacima: to su vaš mail i lozinka koje ste dobili u školi. Otvorit će Vam se stranica Yammera na kojoj će sa lijeve strane biti učionice a po sredini će pisati nešto što za vas nije važno dok ne kliknete na neku učionicu. Kad kliknete  na lijevo na neku učionicu, otvorit će se ta učionica i unutar te učionice možete raditi sve što  učitelj traži (pisati, slati materijale, slike, prezentacije ....). Yammer možete otvarati prijavom preko preglednika a u tražilicu morate upisati office 365 za skole. Kad vam se otvori ova stranica kliknut ćete desno na link u narančastom retku: portal.office.com.portaportal.office.com.l.office.com.
Nikako u tražilicu nemojte u pisivati samo office 365 jer će vas to odvesti na stranicu koja je kriva. Isključivo upisujte office 365 za škole. tamo se prijavite sa svojim školskim podacima i imat ćete sve aplikacije i pretinac pošte.

Zapamtite da podatke s kojima se logirate  možete  spremati samo na onom računalu/laptopu/ tabletu za kojeg znate da ga ne koristi nitko osim vas ili vaših roditelja -morate čuvati svoju privatnost (a i privatnost drugih). Ako su vas učitelji pozvali u Yammer grupu, na Yammeru  ćete naći pozivnicu... Možete kreirati i svoje grupe: nema opasnosti od skidanja osobnih podataka kao na Facebooku.

Mail možete otvarati u Outlooku unutar Office 365 za skole (što je puno jednostavnije) ili u aplikaciji Outlook koja je isto instalirana na vašim tabletima.
Pitajte u školi sve što biste trebali ili htjeli znati...

28.11.2020.

RASPOREDI - nastavna godina 2020./2021.
Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10.10.
COVID-19, obavezne mjere zaštite
Poštovani roditelji i učenici,
vezano uz epidemiju Covid-19, molimo Vas da svi proučite mjere priložene ovoj obavijesti – dužni smo se svi pridržavati propisanih mjera zaštite:
 • Obavezno je mjerenje temperature prije polaska učenika/učenice u školu te bilježenje temperature u bilježnicu ili blok – u razredima od 1. do 4. to rade roditelji a učenici donose bilježnice u školu i pokazuju ih svojim učiteljicama. U razredima od 5. do 8. učenici bi mogli i sami izmjeriti temperaturu te je zabilježiti u bilježnicu koju ne trebaju nositi u školu;
Ukoliko dijete ima povišenu temperaturu, ne dolazi u školu već ostaje kod kuće a roditelj se javlja liječniku i razredniku ili školi. Obaveza je roditelja javiti se obiteljskom liječniku -u vrijeme epidemije jedino liječnik može ustanoviti ima li bolest djeteta veze sa epidemiološkom situacijom.  Istog dana kad dijete ostane doma, potrebno je obavijestiti razrednika ili školu o razlogu ostanka djeteta doma -razlog ne mora biti samo temperatura (najprije se roditelj javlja liječniku a onda razredniku ili školi: ako liječnik radi popodne, roditelj se javlja sutradan). Temeratura nije isključivi simptom Covida-19, kao što nije samo simptom Covida-19 - djecu trebamo čuvati od svih zaraza jer zaraze smanjuju imunitet.
S nadom da ovakvih situacija neće biti:  potvrđenu infekciju COVID-19  zaposlenik ili  roditelj ima obavezu žurno javiti ravnatelju Škole.
 • Učenici dolaze u različito vrijeme u školsku zgradu (raspored dolazaka je niže);
 • Nije dozvoljeno grupiranje učenika u školskom dvorištu ni ispred školskog dvorišta i s tog razloga molimo Vas da ne šaljete dijete prije vremena koje mu je potrebno za dolazak u školsku zgradu i dvorište;
 • Na ulazu u školu učenike  dočekuje učiteljica/učitelj. Učenici najprije trebaju dezinficirati potplate a učiteljica/učitelj ih  prati u razred, gdje će ostaviti svoje stvari,  i upućuje na pranje ruku (učenici 8. razreda i 4. razreda ruke će prati u svojim učionicama);
 • Razmak između učenika uvijek treba biti najmanje od 1,5 m do 2 m. Učenici sjede svakog dana na istom mjestu tj. za istom klupom osim ako učiteljica/učitelj ne odredi drugačije ali ne prije nego što se klupe dezinficiraju. U svim prostorijama koje će učenici koristiti za rad  osiguran je razmak od 1,5m do 2m ili više;
 • Prostor škole se svakodnevno provjetrava a sva oprema i sve što je potrebno dirati se dezinficira (npr. sanitarni čvorovi, informatička učionica, učionica LK i TK i GK, klupe, stolice, vrata, prozori, a i podovi se dezinficiraju);
 • Označeni su WC-i koje će koristiti učenici određenog razreda i tog rasporeda se svi trebaju pridržavati.
 • Svakog dana učenici moraju nositi marendu pri polasku u školu: mali odmori traju 5 minuta a veliki odmor traje 15 minuta. Učenici prije dolaska u školu svakako trebaju pojesti zajutark, kao i obično, jer je to za djecu potrebno;
 • Za vrijeme velikog odmora učenici mogu boraviti u vanjskom prostoru Škole, uz učiteljicu/učitelja.
 • Učitelji  za vrijeme  nastave vode evidenciju odlazaka učenika u WC;
 • Učenici u razrednoj nastavi ne nose maske;
 • Učenici u predmetnoj nastavi ne nose maske odlukom gradskog i županijskog stožera, osim ako se drugačije odredi.
 • Maske su obavezne  u svim zajedničkim prostorima -hodnici, WC-i, zbornica, uredi i sl;
 • Učitelji nose maske i/ili vizire ukoliko ne mogu osigurati potreban razmak i  ako se drugačije ne odredi;
 • Škola je osigurala svakom učeniku i svakom zaposleniku po dvije perive platnene maske/bijele koje su proizvedene po propisima koji su na snazi za proizvodnju maski;
 • Učenici od 5. do 8. razreda u zgradu ulaze sa maskama;
 • Škola vodi evidenciju temperatura zaposlenika;
 • Učenika koji ima temperaturu smjestit ćemo u posebnu prostoriju te pozvati roditelja i postupiti sukladno naputku HZJZ;
 • Učenicima nije dozvoljeno dijeljenje pribora –svatko koristi svoj pribor (bilježnice, udžbenike, olovke, gumice, pribor za geometriju i sl.)
 • Učenicima nije dozvoljeno bilo kakvo grupiranje ni u učionicama ni u drugim prostorima škole, osim učenicima koji su iz istog kućanstva;
 • Raspored dolazaka i odlazaka dobili su svi učenici i zaposlenici.
 • Molimo Vas da i Vi roditelji pripremite svoju djecu na mjere koje su propisane da bi se djeca lakše prilagodila mjerama i da bi ih spremnije prihvatila. Ovo se ponajviše odnosi na našu manju djecu.
                                                      Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i suradnji!
DABAR 2020.

Dabar 2020.

  od 9. do 13. studenoga    

"Klokan bez granica" 2020.

Međunarodna udruga Klokan bez granica (AKSF) odobrila je održavanje odgođenog natjecanja Klokan bez granica 2020. u rujnu 2020., naravno, ako to bude moguće.

Natjecanje će se održati 

17. rujna 2020. 

s početkom u 12:30 

prema uobičajenim pravilima.

Učenici koji su se prijavili na natjecanje sudjelovat će u kategoriji u kojoj su prijavljeni (bez obzira što prelaze u viši razred).

KALENDAR

KALENDAR ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine.
Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.
Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 8. siječnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 11. siječnja 2021. godine.
Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. veljače 2021. godine i završava 26. veljače 2021. godine, s tim da nastava počinje 1. ožujka 2021. godine.
Proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 12. travnja 2021. godine.
Ljetni odmor počinje 21. lipnja 2021. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit te koji imaju dopunski nastavni rad.


 


 
Školski zbor

U organizaciji Osnoven škole Majstora Radovana,, 7. ožujka 2019. u prostorijama DVD-a Trogir održano je drugo po redu Županijsko natjecanje zborova za Glazbene svečanosti hrvatske mladeži i smotru glazbenih aktivnosti djece i mladih Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom „TO SU DJECA˝. Na smotri su sudjelovali zborovi iz 14 škola naše županije: Učenici OŠ Komiže sudjelovali su na smotri pod vodstvom mentora Josea-Daria Martinisa, prof.

Jose-Dario Martinis: Pod Humom

 

 

 

 

 

 

 

ČASOPISI

 Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Vrijeme u Komiži

Korisni linkovi

Tražilica

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju